nedjelja, 24. travnja 2016.

 

Sastojci:

kod pripreme tjesta za jufke upotrebljeno oko 800 g brašna,malo soli i mlaka voda
nadjev oko 800 g domaćeg sira za pitu ili u zamjenu malomasni iz prodavnice - par kašika kajmaka ili pavlake,2-3 jaja i malo soli.



Priprema:

- kod pripreme tjesta za jufke upotrebljeno oko 800 g brašna,malo soli i mlaka voda
- priprema za tri veče jufke pite
za nadjev upotrebiti oko 800 g domaćeg sira za pitu ili
u zamjenu malomasni iz prodavnice
- dodati par kašika kajmaka ili pavlake,zatim 2-3 jaja i malo soli
sve skupa izmješati
- jufke su odstajale namaščene uljem oko 20 min.
- laganim povlačenjem prstiju,razvuči jufku
- razvučenu jufku namastiti maslacem
- sirni nadjev rasporediti na rubove jufke
- jufku motati rolanjem uz pomoć stolnjaka
- "okrajke" po želji odsjeći
- rolnice pite podijeliti na pola i svaku saviti ih u krug
- tepsiju / pleh namastiti uljem
- svaku pitu uvaljati malo u masnoču na plehu
- politi sa ostatkom maslaca za kraj
- peći dobro zagrijanoj pećnici na naj'ačoj temperaturi oko 20 min.
- za preliv izmješati nekoliko kašika kajmaka sa 1 dl mlijeka i malo soli ili u zamjenu topljeni maslac / buter
- vratiti prelivenu pitu kratko u pećnicu
- sirnicu poslužiti odmah uz hladan jogurt
dobar tek i i uspješnu pripremu vam želim

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar