nedjelja, 24. travnja 2016.

šarena oblatna




Sastojci:

  •      6jaja-odvojiti žumanjke od bjelanjaka
  •      24 žlice šećera(sitnog)
  •      2vanilije,ako želite radi boljeg ukusa
  •      1maslac(250gr)
  •      150gr mljevenih oraha
  •      100gr mljevenog petit keksa
  •      100gr čokolade
  •      1 oblatna(cijelo,manje pakovanje)
  •      limunovog soka(2 zlice)
Čokolada za premazivanje:

  •      400gr čokolade za kuhanje
  •      200ml slatkog vrhnja
 Priprema:

 ŽUTI fil:


  •     1 maslac
  •     12 žlica šećera
  •     2 vanilije, limunov sok
  •     6 žumanjaka

Sve sastojke(osim maslaca,njega dodajemo zadnjeg u prohladeni fil) stavimo u zdjelu i dobro umutimo, nad parom.
Ostavimo na stranu dok pripremimo drugi fil/kremu.

TAMNI fil/krema:

  •     6 bjelanjaka
  •     12 žlica secera
  •     150 gr mljevenog keksa
  •     100 gr mljevenih oraha
  •     100gr čokolade(otopiti na pari)
  •     Bjelanjke umutiti sa šećerom, dodati keks, orahe i otopljenu čokoladu.

Kada smo pripremili filove/kreme, počnemo sa
premazivanjem oblatne. Jedan list oblatne premazemo žutom kremom, pokrijemo drugim
listom oblatne pa premazemo tamnom kremom i sve tako dok se ne utroši sav fil. Treba da bude dva sloja žute boje i dva sloja tamne boje. Pritisnuti tacnom(veličine oblatne)i staviti nešto teško da se listovi spoje. Oblatnu možete ostaviti i bez čokolade, samo je izrezati. Ja je isječem po dužini na tri djela i premazujem  otopljenom čokoladom

ČOKOLADA ZA PREMAZIVANJE:

    400gr čokolade za kuhanje
    200ml slatkog vrhnja


To stavim u zdjelicu na paru i kada se čokolada otopi, lagano promiješam, da dobijem homogenu
otopinu koja se lagano premazuje preko oblatne. Ovako pripremljenom čokoladom, mogu se glazirati kolači. Čokolada se stegne, ali se lagano reze i ukusna je..

Posluživanje:

U zuti fil se mogu nasjeckati zele bombone !!

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar