šarena oblatna
Sastojci:
ŽUTI fil:
Sve sastojke(osim maslaca,njega dodajemo zadnjeg u prohladeni fil) stavimo u zdjelu i dobro umutimo, nad parom.
Ostavimo na stranu dok pripremimo drugi fil/kremu.
TAMNI fil/krema:
Kada smo pripremili filove/kreme, počnemo sa
premazivanjem oblatne. Jedan list oblatne premazemo žutom kremom, pokrijemo drugim
listom oblatne pa premazemo tamnom kremom i sve tako dok se ne utroši sav fil. Treba da bude dva sloja žute boje i dva sloja tamne boje. Pritisnuti tacnom(veličine oblatne)i staviti nešto teško da se listovi spoje. Oblatnu možete ostaviti i bez čokolade, samo je izrezati. Ja je isječem po dužini na tri djela i premazujem otopljenom čokoladom
ČOKOLADA ZA PREMAZIVANJE:
400gr čokolade za kuhanje
200ml slatkog vrhnja
To stavim u zdjelicu na paru i kada se čokolada otopi, lagano promiješam, da dobijem homogenu
otopinu koja se lagano premazuje preko oblatne. Ovako pripremljenom čokoladom, mogu se glazirati kolači. Čokolada se stegne, ali se lagano reze i ukusna je..
Posluživanje:
U zuti fil se mogu nasjeckati zele bombone !!
Sastojci:
- 6jaja-odvojiti žumanjke od bjelanjaka
- 24 žlice
š ećera(sitnog) - 2vanilije,ako želite radi boljeg ukusa
- 1maslac(250gr)
- 150gr mljevenih oraha
- 100gr mljevenog petit keksa
- 100gr čokolade
- 1 oblatna(cijelo,manje pakovanje)
- limunovog soka(2 zlice)
- 400gr čokolade za kuhanje
- 200ml slatkog vrhnja
ŽUTI fil:
- 1 maslac
- 12 žlica šećera
- 2 vanilije, limunov sok
- 6 žumanjaka
Sve sastojke(osim maslaca,njega dodajemo zadnjeg u prohladeni fil) stavimo u zdjelu i dobro umutimo, nad parom.
Ostavimo na stranu dok pripremimo drugi fil/kremu.
TAMNI fil/krema:
- 6 bjelanjaka
- 12 žlica secera
- 150 gr mljevenog keksa
- 100 gr mljevenih oraha
- 100gr čokolade(otopiti na pari)
- Bjelanjke umutiti sa šećerom, dodati keks, orahe i otopljenu čokoladu.
Kada smo pripremili filove/kreme, počnemo sa
premazivanjem oblatne. Jedan list oblatne premazemo žutom kremom, pokrijemo drugim
listom oblatne pa premazemo tamnom kremom i sve tako dok se ne utroši sav fil. Treba da bude dva sloja žute boje i dva sloja tamne boje. Pritisnuti tacnom(veličine oblatne)i staviti nešto teško da se listovi spoje. Oblatnu možete ostaviti i bez čokolade, samo je izrezati. Ja je isječem po dužini na tri djela i premazujem otopljenom čokoladom
ČOKOLADA ZA PREMAZIVANJE:
400gr čokolade za kuhanje
200ml slatkog vrhnja
To stavim u zdjelicu na paru i kada se čokolada otopi, lagano promiješam, da dobijem homogenu
otopinu koja se lagano premazuje preko oblatne. Ovako pripremljenom čokoladom, mogu se glazirati kolači. Čokolada se stegne, ali se lagano reze i ukusna je..
Posluživanje:
U zuti fil se mogu nasjeckati zele bombone !!
0 komentari:
Objavi komentar