četvrtak, 28. travnja 2016.



SASTOJCI:

za podlogu:

  •     200g brašna
  •     1 žličica praška za pecivo
  •     75 g šečera
  •     1 jaje
  •     100g maslaca


za fil od višanja

  •     1 staklenka (720g) višanja
  •     25 g gustina
  •     2-3 žlice šečera

za fil od sira

  •     4 jaja
  •     400 g svježeg sira ili mascarpone sira
  •     300 g kiseloga vrhnja
  •     125 g šečera
  •     50 g škrobnog brašna
  •     naribana korica 1 limuna
  •     125 ml mlijeka

za čokoladni preljev

  •     250 g mliječne čokolade
  •     200 ml slatkoga vrhnja
  •     50g maslaca

PRIPREMA:

Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima. Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limuvsa dobivenom masom.


Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min. Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.
Za ovu dekoraciu napravila sam prasce od fondanta i okolo stavila batons. Režite vrućim nožem i poslužite ohlađeno.
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar