SASTOJCI:
za podlogu:
- 200g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 75 g šečera
- 1 jaje
- 100g maslaca
za fil od višanja
- 1 staklenka (720g) višanja
- 25 g gustina
- 2-3 žlice šečera
za fil od sira
- 4 jaja
- 400 g svježeg sira ili mascarpone sira
- 300 g kiseloga vrhnja
- 125 g šečera
- 50 g škrobnog brašna
- naribana korica 1 limuna
- 125 ml mlijeka
za čokoladni preljev
- 250 g mliječne čokolade
- 200 ml slatkoga vrhnja
- 50g maslaca
PRIPREMA:
Za tijesto pomiješajte sve sastojke i umijestite glatko tijesto. Razvaljajte i izrežite krug za kalup 26 cm promjera. Sa ostatkom obložite ivice lima. Višnje i šečer stavite na vatru pa sa malo soka koji ste odvojili razmutite gustin. Kada zavri dodajte gustin višnjama i kuhajte dok ne postane gusto i prozirno. Hladite dok ne postane mlako zatim premažite tijesto u limuvsa dobivenom masom.
Za nadjev od sira prvo izradite bjelanjke sa šečerom u čvrst snijeg. Ostale sastojke stavite u drugu posudu pa i njih izradite. Dodajte masi od sira bjelanjke, umiješajte dobro. Izlijte na višnje i stavite peći na 180 °C oko sat i 10 min. Tortu ostavite da se ohladi zatim ju stavite hladiti u hladnjak na par sati. Kada je hladna pripremite preljev od čokolade i slatkog vrhnja na pari, kada se rastopi, umiješajte maslac, malo prohladite i prelijte po torti (u kalupu). Ohladite u hladnjaku.
Za ovu dekoraciu napravila sam prasce od fondanta i okolo stavila batons. Režite vrućim nožem i poslužite ohlađeno.
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook
0 komentari:
Objavi komentar