četvrtak, 28. travnja 2016.



Slatko, jednostavno, fino...nema bolje :)

SASTOJCI:

• 240 g Petit beure keksa
• 125 g putra
• 1 jaje
• 7 dag šećera
• 10 dag čokolade za kuhanje
• 2 čepa viskija
• 1 espresso

PRIPREMA:

Valjkom zdrobiti kekse na veličinu koja vam paše.  Osobno volim da to malo hruska, pa ne usitnim skroz na prezle nego ostavim i malo većih komadića. Na pari razmutiti jaje i šečer
Kada se jaja i šećer dobro ugriju ubacite i komadiće čokolade i promiješajte dok ne dobiješte finu smjesu.

 U nju ulijte malo kave (ja sam stavio jedan kratki  espresso iz Dolce gusta) i čep ili dva viskija, ruma ili što već želite. Dok se to malo hladi u posudi pomiješajte zdrobljene kekse i pola putra.  Ja ga ubacujem u listićima kako bi se lakše i brže pomiješalo. U smjesu keksa i putra ulijte i čokoladnu smjesu i promješajte. Novu smjesu stavite u frižider da se malo stisne kako bi ju lakše oblikovali. Nakon toga oblikujte kuglice i uvaljajte ih u šećer (ili kokos) i opet vratite u frižider.

Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar