nedjelja, 24. travnja 2016.




SASTOJCI


  • 1kg goveđeg mesa
  • 500g kapule
  • 400g mrkve
  • 500ml crnog piva
  • 2 žlice slatke paprike
  • 1 žlica ljute paprike
  • 1 žlica vegete
  • 2 žlice koncetrata rajčice
  • 3 česna češnjaka
  • sol,papar,majčina dušica
  • 500ml goveđeg temeljca ili vode sa žlicom vegete
  • 50ml suncokretovog ulja ili 2 žlice masti

knedle od kruha:
  • 250g starog kruha
  • 200ml mlijeka
  • 1 tanka fetica slanine
  • 1/2 kapule
  • 2 jaja
  • 1 grančica peršina


PRIPREMA

1.
Meso nasjecite na veće kocke,i začinite solju,paprom,paprikom(sa ljutom paprikom pripazite),vegetom.

2.
Kapulu dinstajte na masnoći dok ne pocakli.

3.
Zatim joj dodajte meso,sve skupa dinstajte par minuta.

4.
Sada u meso dodajte mrkvu isjeckanu na veće kockice,luk,majčinu dušicu i dvije žlice koncetrata rajčice,i ovo dinstajte par minuta.
5.
Sve skupa pelijte pivom i poklopite.Tjekom pirjanja podljevajte goveđim temeljcem.

Ovisno o poziciji mesa,gulaš je potrebno kuhati2-3 sata.

6.
KNEDLE:
Isjecite šnite kruha na kockice i prelijte vrelim mlijekom.

7.
Pancetu sitno isjeckajte i poržide zajedno sa kapulom,to dodajte kruhu.
Sve skupa posolite,popaprite,dodajte peršin i jaja.Dobro povežite i radite male okruglice.

8.
Kuhajte ih u posoljenoj vodi na lagano,otprilike par minuta.
(ako se bojite sirovih jaja,možete slobodno produžiti proces kuhanja,ove su bez brašna pa im ne treba puno kuhati kao one koje ga imaju).

9.
Dobar tek!

http://www.coolinarika.com/

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar