GRAŠKOGRAD RUČAK SA KOJIM ĆETE SVIMA UGODITI
Sasvim običan predlog za sutrašnji ručak…
Sastojci:
Priprema:
Na vrelom ulju propržite sitno seckan crni luk, zatim dodajte meso i pržite dok se lepo ne uprži. Dodajte pola kockice za supu, alevu papriku, sve to lepo izmešati i skloniti sa vatre. Šargarepu iseckajte na kolutove a krompir na sitne kockice i sa ostatkom (polovinom kockice za supu) skuvajte. Dodati grašak iz konzerve (ako je iz zamrzivača,
prethodno ga prelijte vrelom vodom i pustite da odstoji minut-dva, vodu bacite, isperite ga hladnom vodom i ocedite) u kuvani krompir i šargarepu, izmešati i dodati mleveno meso. Po želji posolite i pobiberite. Dodati vodu prema potrebi i pustiti da vrije 5 minuta. U šoljici od kafe sipati vodu i dodati 1 kašiku brašna, izmešati i sipati polako u grašak. Ostaviti da vrije 10 minuta na tihoj vatri, isključiti vatru i ostaviti da se dokrčka na ringli.
Služiti uz pavlaku ili kiselo mleko.
Prijatno!!!
Sasvim običan predlog za sutrašnji ručak…
Sastojci:
- 1 glavica crnog luka srednje veličine
- 200 gr mlevenog mešanog mesa
- 1 pakovanje graška iz konzerve (400 gr)
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1 kockica kokošje supe
- 1,5 kašičica „aleve“ paprike
- 1 kašičica mešavine začina
- malo soli
- ulje
- voda
- brašno
Priprema:
Na vrelom ulju propržite sitno seckan crni luk, zatim dodajte meso i pržite dok se lepo ne uprži. Dodajte pola kockice za supu, alevu papriku, sve to lepo izmešati i skloniti sa vatre. Šargarepu iseckajte na kolutove a krompir na sitne kockice i sa ostatkom (polovinom kockice za supu) skuvajte. Dodati grašak iz konzerve (ako je iz zamrzivača,
prethodno ga prelijte vrelom vodom i pustite da odstoji minut-dva, vodu bacite, isperite ga hladnom vodom i ocedite) u kuvani krompir i šargarepu, izmešati i dodati mleveno meso. Po želji posolite i pobiberite. Dodati vodu prema potrebi i pustiti da vrije 5 minuta. U šoljici od kafe sipati vodu i dodati 1 kašiku brašna, izmešati i sipati polako u grašak. Ostaviti da vrije 10 minuta na tihoj vatri, isključiti vatru i ostaviti da se dokrčka na ringli.
Služiti uz pavlaku ili kiselo mleko.
Prijatno!!!
0 komentari:
Objavi komentar