srijeda, 27. travnja 2016.



Za koru:

  •     100 g maslaca
  •     100 g šećera u prahu
  •     4 jajeta
  •     130 g Menaž čokolade
  •     1 kašika kakaoa
  •     1 kesica vanilin šećera
  •     70 g brašna
  •     1 kašičica praška za pecivo
  •     1/2 kašičice soli
  •     70 ml slatke pavlake
  •     130 ml mleka
Za krem:

  •     400 g nutele
  •     400 g krem sira
  •     250 g seckanih lešnika
  •     100 g napolitanki

Za glazuru:

  •     200 g Menaž čokolade
  •     200 ml slatke pavlake

Priprema

1.
Mikserom umutiti šećer i maslac, čokoladu otopiti na pari. U maslac dodati 4 žumanceta-jedno po jedno, ohlađenu čokoladu, kakao i vanil šećer. Brašno izmešati sa praškom za pecivo, dodati masi, lagano kašikom promešati. Mešajući dodajte slatku pavlaku, mleko i sneg od belanaca.
2.
Peći koru u plehu obloženom papirom za pečenje na 180 C oko 30 minuta. Gotovu koru ohladiti i preseći je uzduž i spremiti je za filovanje.
3.
Za krem izmiksati krem sir, dodati nutelu, seckane lešnike i izdrobljene napolitanke.

 
4.
Nafilovati tortu i preliti je čokoladom. Zagrejati slatku pavlaku, skloniti sa šporeta i dodati čokoladu. Lagano izmešati i preliti preko torte. Ukrasiti po želji.
Savet:
Ja sam ovu tortu pravila od duple mere, jer je preukusna-nije tako slatka, a puna čokolade. Moj savet svima koji se odluče da je prave da dupliraju sastojke, jer se brzo pojede za tili čas. Pozdrav!

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar