srijeda, 27. travnja 2016.



Pečeni šaran je idealno jelo za novogodišnje blagdane .

Za ovaj recept najprikladniji je dimljeni šaran, ali možete koristiti i bilo kakvu ribu. Šarana najprije izrežite na komade. U posebnu posudu pomiješajte, korijenasto povrće i riblje meso. Sve popaprite, iscijedite pola limuna, dodajte bijelo vino i pešinovog lista. Sve ostavite u marinadi 30-tak minuta. Kada je meso i povrće marinirano u posudi za pečenje poslažite krumpir, korijenasto povrće, ružmarin i ribu. U tavi zagrijte ulje i prelijte preko ribe, tako da se na ribi stvori fina korica. Ribu i povrće pecite u pećnici 50 minuta na 200°C. Servirajte dok je toplo. Uživajte.

Sastojci:

  • Šaran 1 kg
  • Krumpir 750 g
  • Mrkva 125 g
  • Korijenasto povrće 15 g
  • Luk 65 g
  • Ružmarin 2 grančice
  • Bijelo vino 2 dl
  • Ulje 1 dl
  • Sol, papar i peršin (po želji)
  • Limun 1/2 kom

Vrijeme pripreme: cca 120 minuta
Zahtjevnost: jednostavno


Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar