Pečeni šaran je idealno jelo za novogodišnje blagdane .
Za ovaj recept najprikladniji je dimljeni šaran, ali možete koristiti i bilo kakvu ribu. Šarana najprije izrežite na komade. U posebnu posudu pomiješajte, korijenasto povrće i riblje meso. Sve popaprite, iscijedite pola limuna, dodajte bijelo vino i pešinovog lista. Sve ostavite u marinadi 30-tak minuta. Kada je meso i povrće marinirano u posudi za pečenje poslažite krumpir, korijenasto povrće, ružmarin i ribu. U tavi zagrijte ulje i prelijte preko ribe, tako da se na ribi stvori fina korica. Ribu i povrće pecite u pećnici 50 minuta na 200°C. Servirajte dok je toplo. Uživajte.
Sastojci:
- Šaran 1 kg
- Krumpir 750 g
- Mrkva 125 g
- Korijenasto povrće 15 g
- Luk 65 g
- Ružmarin 2 grančice
- Bijelo vino 2 dl
- Ulje 1 dl
- Sol, papar i peršin (po želji)
- Limun 1/2 kom
Vrijeme pripreme: cca 120 minuta
Zahtjevnost: jednostavno
0 komentari:
Objavi komentar