ponedjeljak, 25. travnja 2016.



Još jedan brzinski recept za zaposlene koji se može napraviti i od ostataka pire krumpira…Dodajte mu malo šunkice i novi ručak je spreman u par minuta….

Sastojci
  • 1 kg krumpira
  • 10-15 dag šunke
  • 2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
  • 3 žutanjka
  • sol,papar,muškatni oraščić
  • ulje za prženje
  • sjeckani peršin ili vlasac

Priprema
1.
Krumpir skuhati i pretvoriti u pire.Ili se poslužiti već predhodno skuhanim krumpirom.Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće.Ohlađenom krumpiru dodajte šunku,žumanjke,začinite po želji.Dodajte škrobno brašno po potrebi da povežete u glatku ,mekanu smjesu.
2.
Tijesto od krumpira i šunke oblikovati u valjak koji se uvalja u gustin.Oštrim nožem narezati šnite debele oko 1-1,5 cm.
3.
Dobro zagrijati ulje pa pržiti popečke na srednjoj temperaturi pazeći da naglo ne izgore.
4.
Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije masnoća.Poslužiti uz tartar,majonezu ili salatu.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar