utorak, 7. lipnja 2016.


Svaka ostava bi u svakom trebutku trebalo da ima jednu namirnicu, a to je testenina koja vam može biti spas u zadnji čas kad je u pitanju ručak za porodicu ili pak večera za goste. Svi je vole i može se pripremati na milijardu načina. Mi vam donosimo recept za salatu sa testeninom i pečenim belim lukom.
Ova salata je divnog ukusa koji će vas u trenutku podsetiti na more, a možete je bez problema pripremati i u nekim svečanijim prilikama. 


Potrebni sastojci:
  •     1 šolja očišćenih čenova belog luka
  •     1 kašika maslinovog ulja
  •     120 g testenine (penne)
  •     1 ½ šolja čeri paradajza
  •     ¾ šolje grčkih maslina bez koštica
  •     8-10 listova bosiljka
  •     ¾ šolje naribanog parmezana
  •     So, biber
Za preliv
  •     ¼ šolje + jedna kašika limunovog soka
  •     ¼ šolje belog vinskog sirćeta
  •     3 kašike dižon senfa
  •     ¾ šolje malinovog ulja
  •     So, biber

Prvo napravite preliv. Sve sastojke osim ulja uspite u blender i mešajte dok ne dobijete jednoličnu i glatku smesu, a zatim dodajte i ulje pa još jednom promešajte dok ne dobijete kremasti preliv.

Za salatu, uključite rernu da se greje na 190C, a na plitku tepsiju poređajte čenove belog luka i poprskajte ih maslinovim uljem pai pecite u rerni 20 minuta dok ne poprime zlaćanu boju.

Testeninu kuvajte prema uputstvu sa pakovanja, ocedite i isperite hladnom vodom nakon kuvanja. Nakon što se testenina ohladila, dodajte beli luk i sve ostale sastojke, zalijte sa prelivom i dobro promešajte. Salatu možete napraviti i dan unapred, ali u tom slučaju nemojte je odmah zaliti sa svim prelivom nego ostavite ¼ da prelijte netom pre služenja.

0 komentari:

Objavi komentar