utorak, 7. lipnja 2016.


Nešto za lakše varenje posle dobrog ručka.


Sastojci
  • 2 kg     dunja
  • 500 g     očišćenih višanja
  • 500 g     trešanja
  • 200 g     šećera
  • 1     limun
  • 1     komadić cimetove kore
  • 5-6     klinčića
  • 1/2     poklopca od ruma
  • 2 litre     vode

Priprema
Dunje očistiti od kore i eventualnih oštecenja.

Raseći po dužini u četvrtke i očistiti od semenki.
Raseći na manje delove.
Dunje staviti u sud, naliti vodom, dodati karanfiliće, šipku cimeta i limun isečen na kockice. Na tihoj vatri poklopljene kuvati 1 sat (da omekšaju).
Izvaditi dunje iz vode i u istu vodu dodati trešnje i višnje i kuvati 15 min.
Sve kuvano voće pomešati sa istim sokom u jednu posudu, ostaviti da se ohladi i konzumirati po želji.

0 komentari:

Objavi komentar