ponedjeljak, 6. lipnja 2016.


Kada govorimo o hrani, malo šta čovjeka može tako raznježiti kao što je to ukus vanilije. Nije ni čudo što je uz čokoladu najpopularniji slatki ukus/dodatak jelima. Ali, nećemo filozofirati više, pogledajte ovaj recept!


Sastojci:

Tijesto:

• 4 jaja
• 15 kašika šećera
• 15 kašika brašna
• 15 kašika ulja
• 15 kašika mlijeka
• 2 kesice vanilija šećera
• 1 kesica praška za pecivo

Fil:

• 2 pudinga od vanilije
• 500 ml mlijeka
• 1 šolja šećera
• 2 kesice vanilija šećera

Za posuti:

• šećer
Priprema:

Umutiti tijesto od navedenih sastojaka. Pa pola tijesta od biskvita istresti u tepsiju koju ste pouljili i staviti u rernu da se malo zapeče. Oko 5 minuta na temperaturi od 180 C. Za to vrijeme pripremiti pudig kao na uputstvu na kesici. Vama na volju ostavljamo želite dodati neko voće.


A ako imate štapić vanilije koristite njega umjesto vanilije iz kesice jer je još ljepše. Tako sto ćete vaniliju staviti u mlijeko. Pa po malo pečenoj kori posuti još vruć puding Pa drugu polovicu tijesta za biskvit presuti preko pudinga. Vratiti u rernu i kolač ispeći do kraja. Još dok je vruć posuti ga kristal šećerom.

0 komentari:

Objavi komentar