ponedjeljak, 6. lipnja 2016.


Kora:
  •     6 bjelanaca
  •     2 zumanca
  •     6 kasika secera
  •     100 gr cokolade
  •     1 kasika brasna
  •     1 kesica pudinga (vanila)
Fil:
  •     500 ml mlijeka
  •     250 gr secera
  •     1 vanilin secer
  •     2 pudinga(vanila)
  •     4 zumanca
  •     250 gr putera
  •     100 g nutele
  •     500 gr jagoda
  •     Puslice
  •     Slag

Priprema:

Bjelanca umutiti u cvrst snijeg postepeno dodajuci secer.
Dodavati jedno po jedno zumance i nastaviti miksati.
Zatim, dodati rendanu cokoladu, brasno i puding pa izmijesati drvenom kasikom.
Istresti u pomascen i brasnom posut kalup (25 cm).
Peci na 200º oko 25 minuta.
Koru ohladiti i presjeci je preko polovine.

Fil:
400 ml mlijeka, secer i vanilin secer staviti da kuha a 100 ml mlijeka, zumanca i pudinge umutiti pa sipati u prokuhalo mlijeko.
Kuhati dok se ne zgusne pa skinut sa vatre i ohladiti.
Margarin omeksati na sobnoj temp, izmiksati pa dodati u ohladjenu kremu.
Sve zajedno izmiksati pa podijeliti na dva dijela.
U jedan dio dodati nutelu.
Prvu koru staviti na tacnu pa je premazati zutom kremom.
Na nju poredati deblje isjecene jagode na kokutove, pa na njih puslice, preko puslica cokoladnu kremu, pa prekriti drugom korom.
Umutiti slag i premazati tortu, pa je ukrasit preostalim jagodama ili po vasoj zelji.

0 komentari:

Objavi komentar