utorak, 3. svibnja 2016.


Recept za kalup promjera 35×20 cm.

Sastojci:
Podloga

  • 1 pakung piškot keksa
  • oko 300 ml. vode
  • svježe otisnuti sok od narande

Krema

  • 600 ml. mlijeka
  • 150g. šećera
  • 2 vrećice praška za puding od vanilije
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • prstohvat soli
  • 200 g. butra

Voćni preljev

  • 700 g voća npr. jagode,maline,kupine,ribizl
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • po potrebi šećera
  • 6 listova želatine

Priprema
Pomiješajte vodu, sok i rum te umačite piškote i slažite ih redom u kalup.
Za kremu skuhajte puding sa šećerom vanilin šećerom i prstohvat soli, te u ohladenu kremu dodajte izradeni buter.
Kremu sipajte na piškote .
Istucite holla šlag te ga ravnomjerno premazite na kremu.
Kolač stavite u hladnjak .
Voće operite i očistite te ga pirirajte sa mikserom da dobijete gustu kasu.
U voće dodajte šećer i vanilin šećer, kratko sve skupa prokuhajte uz stalno miješanje na laganoj vatri tek toliko da se šećer otopi.Obavezno probajte pa ako je potrebno dodajte šećera. Ohladite da bude mlako.Želatinu stavite da nabubri u hladnoj vodi. Nabubrenu želatinu ocijedite ,te otopite na laganoj vatri i dodajteje u kuhanu ohladenu vocnu kasu.
Dobro promiješajte te prelijte na holla šlag.
Dobar tek!!!!

Izvor: www.coolinarika.com

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar