četvrtak, 5. svibnja 2016.

 BRZO GOTOVA, UKUSNA I ŠTO JE NAJVAŽNIJE GAD SE NAREŽE DOĐE JE DOSTA

Sastojci:
Nadjev
  • 1 margarin
  • 2 jaja
  • 25 dkg šećera
  • 10 dkg čokolade za kuhanje
  • 25 dkg Petit keksi
  • 5 dkg grožđica
  • 10 dkg oraha
  • rum i limunova korica po želji
  • 2 oblatne kore

Priprema:
1.
Prvo stavimo oblatne između mokrih krpa da omekšaju. Grožđice stavimo u jednu zdjelicu i polijemo ih sa malo ruma.
2.
Na pari otopimo jedan margarin, 2 cijela jaja i šećer.
3.

Kad se margarin, jaja i šećer otope dodamo čokoladu, narezane ili krupno natrgane kekse, natopljene grožđice u rumu i narezane orahe.
4.
Miješamo do kad se sve lijepo ne sjedini i na kraju dodamo limunov sok i još ruma po želji.
5.
Kad oblatne lijepo omekšaju namažemo na njih smjesu i zarolamo u roladu. Paziti da ne ostane zraka u njima.
Posluživanje
Po želji se mogu staviti i žele bomboni ili čokoladne bananice.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar