srijeda, 18. svibnja 2016.



Najfinija Sacher torta
Sastojci (za kalup promjera 24 ili 26 cm):
  • - 4 jaja - odvojeno bjelanjci i žumanjci
  • - 160 g šećera
  • - 160 g maslaca
  • - 200 g čokolade - otopljena
  • - 110 g oštrog brašna
  • - 1 žličica praška za pecivo
  • - Mrvica soli
  • - 1 žličica ekstrakta vanilije
  • - Džem od marelica - nekoliko žlica

Priprema:
1. Žumanjke miksajte sa šećerom da postanu svjetlo-žuti i pahuljasti.

2. Zatim dodajte maslac (sobne temperature) in opet izmiksajte.

3. Čokoladu otopite na pari i dodajte u smjesu s jajima i pomiješajte.

4. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i malo soli i dodajte u čokoladnu smjesu. Promiješajte.

5. Na kraju dodajte žličicu ekstrakta vanilije.

6. Bjelanjke izmiksajte u snijeg i lagano umiješajte u gornju smjesu.

7. Izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup i pecite na 180°C. Čačkalicom probajte je li torta pečena.

8. Gotovu tortu ostavite da se ohladi, ali neka ostane mlaka, tj. lagano topla.

9. Zatim je prerežite na pola i premažite džemom koji ste zagrijali i razrijedili sa žlicom vode (ili džem jednostavno usitnite štapnim mikserom, tako sam ja). Torta će upiti dio džema pa premažite još jednom.

10. Stavite je u frižider da se džem stisne.


11. Nakon toga stavite i gornji dio torte i premažite i cijelu tortu izvana džemom. Opet ju stavite u frižider da se džem stisne.

Ako želite, možete je prelijati čokoladnom glazurom:
  • - 100 g čokolade
  • - 70 g maslaca

Na pari otapajte čokoladu i maslac i zatim prelijte preko ohlađene torte.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar