petak, 20. svibnja 2016.


Sastojci
Za palačinke:

  •     100 g brašna
  •     1 jaje
  •     na vrh noža soli
  •     1 kašika ulja
  •     1 dl mleka
  •     0,5 dl vode
    Za palačinku od jaja:
  •     2 jajeta
  •     2 kašike brašna
  •     trunčica soli
    Za fil:
  •     2 dl kisele pavlake
  •     100 g krem sira
  •     1 kašika sušenog povrća

Priprema

Napraviti testo za palačinke umutiti jaje, dodati ulje i so i brašno, sve izmešati pa dodati mleko i vodu. Napraviti lepu masu bez grudvica. Ispeći palačinke na aparatu za palačinke. Umutiti dva jaja i polako dodati dve kašike brašna, umutiti da bude bez grudvica. Od te mase ispeći 1 palačinku kao kajganu. Ostaviti da se malo prohlade, za to vreme pomešati kiselu pavlaku i krem sir. Uzeti tepciju i prvo staviti palačinku, premazati filom pa posuti sušenim povrćem, preko staviti palačinku od jaja, preko nje ponovo fil, preko fila ponovo palačinku i premazati ostatkom fila. Ostaviti jednu kašiku fila za premazivanje odozgo. Uviti rolat od palačinki. Umotati u foliju i ostaviti da se ohladi. Ohladjen rolat premazati filom i posuti sa malo sušenog povrća.
Ostaviti još malo da povrće upije sok iz fila. Seći komade željene debljine i služiti.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar