utorak, 31. svibnja 2016.


Sastojci
  •     1 pile
  •     1 kg krompira
  •     1 dl ulja
  •     1 šargarepa
  •     1 paradajz
  •     1 kašičina paradajza iz tube
  •     2 glavice crnog luka
  •     1 paprika
  •     aleva paprika
  •     peršunov list
  •     mleveni biber
  •     so

Priprema

Očišćeno pile iseći na komade i oprati.
Na zagrejanom ulju ili masti propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kolutove isečenu šargarenu, isečenu papriku, meso, posoliti po ukusu, sipati pola čaše vode i dinstati uz povremeno dolivanje vode. Kada je meso upola kuvano dodati kašičicu paradajza iz tube, malo aleve naprike, očišćen i na kocke isečen krompir, naliti pola litra vode i sve zajedno kuvati dok ne bude gotovo. Kuvan paprikaš skinuti sa vatre, umešati pola kašičice sitno iseckanog peršunovog lista i malo mlevenog bibera.


0 komentari:

Objavi komentar