Ako ste ljubitelji recepata koji ne iziskuju veliku pripremu i koji se
pripravljaju u samo jednoj posudi , onda ce ovaj recept sigurno privuci vasu
paznju . Vrlo jednostavno i ukusno jelo , a sve samo treba posloziti u posudu i
nakon par sati uzivati u jako finom jelu . Ovdje je recept za 4 osoba , a ja sam
ga prilagodila nasem kucanstvu i napravila samo polovicu .
Sastojci 4 osobe
- 8 pilecih bataka , karabataka ili
- oboje
- 500 g sitnog crvenog krumpira
- 500 g manjih karota ili vece narezane
- na manje komade
- 500 g mahuna
- 2 zlice sjeckanog persina
- 120 ml pilećeg temeljca
- 60 ml soy umaka
- 60 ml Cvjetnog meda Podravka
- 60 ml Podravka ketchupa
- 2 reznja cesnjaka
- 1 zlicica majcine dusice
- 1/2 zlicice Origana Podravka
- 1/4 zlicice tucane ljute papricice
- 1/4 zlicice Crnog papra mljevenog Podravka
Priprema
1. Meso operi i dobro posusi . Mahunama odrezi tvrdje vrhove , karote ako su vece oguli i
narezi na manje komade , krumpir dobro operi ne guli ga nego ga samo prepolovi ako
trebas . Persin nasjeckaj i ostavi sa strane do upotrebe . U posudu sa poklopcem koja
moze ici u pecnicu poslozi meso i povrce .
2.
U posebnoj zdjelici izmijesaj sve sastojke za umak , pa njime prelij meso i povrce . Ne
dodaji sol jer su soy umak i temeljac slani i to je sasvim dovoljno za ovo jelo . Posudu
pokopi i prebaci u ugrijanu pecnicu na 160 stupnjeva i peci 2 ,1/2 sata .
3. Povremeno pogledaj meso i povrce , pa ga prelij sa sokovima od pecenja . Nakon 2,1/2
sata , posudu otklopi i nastavi sve peci tako otklopljeno jos 30 min . Gotovo jelo izvadi
iz pecnice i pospi sa sjeckanim persinom . Serviraj uz sezonsku salatu .
0 komentari:
Objavi komentar