Sastojci:
– 500 g patlidžana
– 4 češnja češnjaka
– 2 dcl maslinova ulja
– sol
– papar
– listići mente ili bosiljks
– 3 žlice octa
Priprema:
Patlidžane operite, narežite na ploške,stavite u cjedilo i obilno posolite krupnom solju. Pustite ih oko 40 minuta dase ocijede i izgube gorak okus. Operite ih hladnom vodom i posušite papirnatimubrusom. Originalno se prže na tavi na dobro ugrijanom maslinovom ulju, ali ja ih poslažem u namazanu tepsiju i pečem 10-15 min u pećnici.
Ukoliko su se pržili u ulju na tavi potrebno ih je staviti na papirnati ubrus da se suvišna masnoća upije, a zatim ih složiti u posudu s poklopcem (vatrostalnu zdjelu ili neku dr). Posolite ih, popaprite, pospite nasjeckanom mentom,češnjakom i poškropite octom. Dobro ohladite. Možete ih poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz svako pečeno meso na roštilju. Super su u sendvičima.
Marinirani patlidžani mogu stajati u zatvorenoj posudi i do7 dana u hladnjaku i poslužiti se po potrebi.
0 komentari:
Objavi komentar