petak, 6. svibnja 2016.


Sastojci:
  •     6 jaja
  •     8 žlica šećera
  •     1 dcl vode
  •     1 dcl ulja
  •     6 žlica brašna
  •     3 žlice kakaa
  •     1 prašak za pecivo
    Za krema
  •     3 pudinga od vanilije
  •     1 žlica gustina
  •     1,2 l mlijeka
  •     10 žlica šećera
  •     250 g maragarina
  •     Lino lada milk
  •     Lino lade nougat
Priprema 
    Biskvit: Umutiti žumanjke i šećer, dodati tekuće sastojke dobro umutiti, Pa tek onda dodati brašno pomješano s praškom i kakao.Na kraju dodati snijeg od bjelanjaka. Peći u okruglom limu br.28.
    Pečen i ohlađen biskvit prerezati na dva djela, te natopiti dobro čoko.mlijekom, ili voćnim sokom po želji.  Krema: Skuhati pudinge na uobičajen način. U ohlađeno dodati margarin. Kremu podjeliti na dva djela, u jedan dio dodati bijelu a u drugi tamnu lino ladu.
    Premazati prvi biskvit svijetlom kremom, poklopiti drugim djelom biskvita pa tamna krema.
    Dobro ohladiti, kreme su dosta čvrste pa se lijepo reže.
    Umjesto lino lade, ukoliko vam ona nije dostupna, možete koristi bilo koji drugi sličan namaz, a bijeli dio možete i zamjeniti i sa bijelom čokoladom.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar