srijeda, 18. svibnja 2016.

Krofne iz rerne

Sastojci:

  •     pola kockice svezeg kvasca 25 gr
  •     1 kesica vanilin secera
  •     2 jaja
  •     prstohvat soli
  •     70 gr otopljenog putera
  •     125 ml mlake vode
  •     125 ml mlakog mleka
  •     550 gr brasna
  •     Za premaz krofni 55 gr putera

Priprema testa:

Kvasac pomesati sa brasnom i vanilin secerom.

Dodati jaja, vodu, mleko, i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo.

Testo ostaviti da se udupla.

Potom testo razviti ne bas tanko, malo deblje i casom vaditi krugove od testa.

U tepsiju staviti pek papir i premazati ga sa rastopljenim puterom.

Takodje i svaku krofnu premazati rastopljenim puterom odozgo.

Tako premazane krofne u tepsiji pustiti da nadodju.

Nadosle krofne peci u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C 0ko 20 minuta.

Vruce krofne premazati rastopljenim puterom, posuti kristal secerom i secrom u prahu.

Sa strane spricom izbusiti rupu, napuniti dzemom ili kremom.

Prijatno!

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar