Krofne iz rerne
Sastojci:
Priprema testa:
Kvasac pomesati sa brasnom i vanilin secerom.
Dodati jaja, vodu, mleko, i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo.
Testo ostaviti da se udupla.
Potom testo razviti ne bas tanko, malo deblje i casom vaditi krugove od testa.
U tepsiju staviti pek papir i premazati ga sa rastopljenim puterom.
Takodje i svaku krofnu premazati rastopljenim puterom odozgo.
Tako premazane krofne u tepsiji pustiti da nadodju.
Nadosle krofne peci u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C 0ko 20 minuta.
Vruce krofne premazati rastopljenim puterom, posuti kristal secerom i secrom u prahu.
Sa strane spricom izbusiti rupu, napuniti dzemom ili kremom.
Prijatno!
Sastojci:
- pola kockice svezeg kvasca 25 gr
- 1 kesica vanilin secera
- 2 jaja
- prstohvat soli
- 70 gr otopljenog putera
- 125 ml mlake vode
- 125 ml mlakog mleka
- 550 gr brasna
- Za premaz krofni 55 gr putera
Priprema testa:
Kvasac pomesati sa brasnom i vanilin secerom.
Dodati jaja, vodu, mleko, i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo.
Testo ostaviti da se udupla.
Potom testo razviti ne bas tanko, malo deblje i casom vaditi krugove od testa.
U tepsiju staviti pek papir i premazati ga sa rastopljenim puterom.
Takodje i svaku krofnu premazati rastopljenim puterom odozgo.
Tako premazane krofne u tepsiji pustiti da nadodju.
Nadosle krofne peci u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C 0ko 20 minuta.
Vruce krofne premazati rastopljenim puterom, posuti kristal secerom i secrom u prahu.
Sa strane spricom izbusiti rupu, napuniti dzemom ili kremom.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar