srijeda, 11. svibnja 2016.



Potrebno:

    1 l mlijeka
    12 A3lica gustina

/>    8 A3lica A!ećera
    2 vanilin A!ećera

    25 dag margarina ili maslaca
    1/2 l slatkog vrhnja za A!lag
    30 dag Ä?okolade za kuhanje
    I joA!: kutija pettit beure keksa

Priprema:

Gustin i A!ećer razmutiti sa 2,5 dl mlijeka. Ostatak mlijeka staviti kuhati. U vrelo mlijeko uliti gustin i A!ećer i uz neprestano mijeA!anje kuhati dok se krema ne zgusne (cca 6 min) Pred kraj uzmite mikser i miksajte kremu kako se ne bi pojavile grudice. No, ako mislite da mijeA!ate dovoljno energiÄ?no i brzo, moA3ete vi to i ruÄ?no, kuhaÄ?om i?1i?1 U ohlaÄ‘enu kremu dodati izraÄ‘en margarin i dobro sjediniti.
Za ganache preljev: u posudici zagrijati slatko vrhnje pa u njemu uz mijeA!anje otopiti natrganu Ä?okoladu. MijeA!ati tako dugo dok se Ä?okolada potpuno ne otopi.


Primjetiti ćete to kada Ä?okoladna masa postane sjajna i ravnomjerno tamna.
Ne smije provrijeti pa mijeA!ajte na jako slaboj vatrici. Rashladiti uz povremeno mijeA!anje. Lim srednje veliÄ?ine tanko namazati maslacem pa po njemu sloA3iti red keksa namoÄ?enih u mlijeko. Premazati kekse sa 6-7 A3lica Ä?okoladne ganache kreme koju ste prpremili, pa preko nje sloA3iti joA! jedan red keksa. Preko keksa nanijeti bijelu kremu, pa preko kreme izliti malo rashlaÄ‘eni Ä?okoladni ganache. Ganache ne mora biti potpuno rashlaÄ‘en, dovoljno je da ne bude vreo kako se margarin u kremi ne bi poÄ?eo naglo odvajati. Sve skupa dobro rashladiti i posluA3iti rezano na kocke.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar