subota, 14. svibnja 2016.


sastojci:
  •     čokolada
  •     1 mala žlica
  •     vrhnje za šlag
  •     1 žličica
  •     ekstrakt badema
  •     8 kom
  •     jagode

Priprema:

1 Pomiješajte nasjeckanu čokoladu (poluslatku ili gorku) sa slatkim vrhnjem u mjerici ili zdjeli. Kuhajte pri srednjoj snazi u mikrovalnoj pećnici 1 minutu ili dok se čokolada ne rastopi, a nakon 30 minuta kuhanja promiješajte. Umiješajte bademov ekstrakt i malo rashladite.

2 Jednu po jednu jagodu umačite u rastopljenu čokoladu pa pričekajte da višak sklizne sa svake. Odlažite jagode na voštani papir koji ste prostrli po limu za pečenje. Stavite u hladnjak ili zamrzivač na 15 minuta kako bi se čokolada stvrdnula.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar