ponedjeljak, 16. svibnja 2016.


Sastojci

    Sastojci za koru:
  • 100 ml ulja
  •     pola kašičice soli
  •     80 g brašna
  •     4 cela jajeta
  •     100 ml vode
    Sastojci za nadev:
  • 1 kisela pavlaka
  •     150 g sira
  •     200 g šunke
  •     6 kiselih krastavčića
  •     1 veza peršuna
  •     50 ml majoneza (1 mala kesica)
  •     parče kačkavalja

Priprema
Stavite vodu u šerpu da prokuva. U ključalu vodu dodajte ulje, so, skinite sa šporeta, dodajte brašno i sve izmešajte. Dodajte jedno po jedno celo jaje istovremeno mešajući.
Nauljite pleh, posujte ga brašnom i sipajte prethodno dobijenu masu. Pecite u zagrejanoj rerni 10-ak minuta na 250 stepeni. Izvadite pečenu koru na vlažan salvet, uvite je i ostavite da se ohladi.
Ukrasite rendanim kačkavaljem i peršunom. Prijatno!

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar