srijeda, 18. svibnja 2016.



Sastojci
Potrebno je:

  •     300 g pileće džigerice
  •     1 glavica crnog luka
  •     2-3 čena belog luka
  •     2 krompira
  •     2-3 kašike pirinča
  •     1 kašika brašna
  •     malo soli, biber i suvih začina
  •     malo ulja
  •     1 dl soka od paradajza

Priprema

Crni luk očistiti i dinstati na malo ulja. Dodati seckanu džigericu, poklopiti i nju izdinstati zajedno sa lukom. Dodajte seckani krompir. Brašno pomešajte sa malo vode i ulijte u šerpicu. Dolijte vode, posolite pobiberite i dodajte suvih začina. Kuvajte poklopljeno na tihoj vatri oko pola sata. Pred kraj dodajte pirinač, seckani beli luk i sok od paradajza. Kuvajte još desetak minuta da pirinač omekša.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar