nedjelja, 1. svibnja 2016.




Sastojci:

    5 velikih tikvica
    200g dimljene šunke

Preljev:

    1 žličica maslaca + 1 žlica maslinovog ulja
    300ml mlijeka /manje više po potrebi da dobijete kremasti preljev
    50g parmezana
    1 puna žlica brašna
    sol,papar

Ostalo:

    1žlica maslinovog ulja za protvan
    2žlice žlice mrvica/manje više po potrebi
    1 češanj češnjaka
    1žlica nasjeckanog peršina
    50g nasjeckane šunke
    1žlica ribanog parmezana
    sol,papar
    150g naribanog sira

Priprema:

Operite tikvice ,otkinite vrhove ,narezit na jednako duge komade.Stavite u ključavu slanu vodu na 5-7 min samo da malo omekšaju, nesmiju se prekuhati.Izvadite sredinu iz tikvica ,sačuvate je u zdjeli dok ne sve ne dovršite. Preljev/bešamel: Otopite maslac dodajte maslinovo ulje i brasno ,mijesajte par minuta da se sve malo preprzi ,podlijte mlijeko ,dodajte sol,papar/ja koristim bijeli/dparmezan pa promijesajte ,kuhajte sve dok se ne zgusne i ne postane kremasto .odlozite do koristenja.

Ocijedite višak vode iz sjemenki koje ste izvadili iz tikvica ,možete lagano i pritisnuti vilicom da se sve iscijedi ,ocijedite vodu .U ostatak dodate češnjak /sitno nasjeckan/ zajedno sa peršinom.mrvicama/kolicinu dodajte postepeno da dobijete guscu smjesu/ ,nasjeckanom šunkom i parmezanom,posolite i popaprite po ukusu.Stavite nadjev u kesicu za zamrzavanje/otkinete vrh da možete lakše nadjenuti tikvice/nadjenite svaku tikvicu.. Zamotate svaki komad tikvice u fetu  dimljene šunke ,posložite ih u lagano nauljeni protvan za pečenje.Ostatak nadjeva slobodno stavite okolo tikvica. Prelijete sve pripremljenim preljevom pa prospite naribanim sirom.Poklopite alu-folijom. Zagrijete pećnicu na 180C ,pecite tikvice poklopljene 10 -15min.,maknite foliju pa nastavite peći još 10min,da se sve lijepo zapeče i dobije zlatnu boju.  Servirajte uz salatu.

Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar