subota, 7. svibnja 2016.


SASTOJCI:
  •     500 gr šlaga
  •     4 dcl gazirane mineralne vode
  •     4 dcl kisele pavlake
  •     500 gr voća
  •     250 gr šećera
  •     2 dcl vode
  •     3 manja pakovanja piškota

PRIPREMA:

Šlag umutiti sa gaziranom vodom, dodati kiselu pavlaku i sve dobro umutiti.
U voće ( ja koristim zamrznuto mix voće borovnica, brusnica i jagoda) dodati 250 gr šećera i 2 dcl vode, sve prokuvati par minuta dok se šećer ne istopi. Procediti voće, a u dobijeni sok potapati piškote.
Od smese umućenog šlaga i kisele pavlake odvojiti 1/3 sa kojom ce se ukrasiti torta.
U preostalu 2/3 šlaga umešati ocedjeno voće. Izmešati lagano kašikom da se voće ne usitni, pa filovati tortu.
Na tacnu redati red piškota prethodno potapane u soku od prokuvanog voća, pa šlag sa voćem, opet red piškota, pa red šlaga sa voćem. Tortu ukrasiti sa prethodno izvojenom 1/3 šlaga.

Prijatno!

0 komentari:

Objavi komentar