Sastojci:
- 2 žličice Instant želatine Dolcela
- 3 žlice vode
- 200 ml vrhnja za šlag
- 200 g tamne čokolade za kuhanje
Priprema:
Pomiješajte želatinu s hladnom vodom. Ostavite bubriti 10 minuta. Pažljivo ju zagrijte nekoliko sekundi (6-8") u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi. U zagrijanom vrhnju za šlag miješajući otopite najseckanu čokoladu.
Umiješajte otopljenu želatinu. Pričekajte koji trenutak da se glazura ohladi (oko 37°C), a zatim ju prelijte preko torte ili kolača. (P.S. za brže hlađenje miješajte pjenjačom.)
Savjet:
Tortu koju dekorirate stavite na metalnu rešetku, a glazura koja se iscijedi može se opet upotrijebiti dok je tekuća. Prije dekoriranja poželjno je tortu lijepo zagladiti. Ova količina je dovoljna za tortu promjera 28-30 cm.
Posluživanje:
Desert ohladite da se glazura stisne. Prije rezanja, stavite nož u vrč s vrućom vodom, obrišite ga, pa zarežite. Za svaki rez ponovo umočite nož i obrišite. Mala tajna: Čokoladna glazura je savršena i nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi. Nisam još isprobala, ali mislim da se uz dodatak do 2 instant želatine, može postići izgled Mirror Glaze... javim dojmove :)
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook
0 komentari:
Objavi komentar