utorak, 3. svibnja 2016.


Sastojci:
  •     2 žličice Instant želatine Dolcela
  •     3 žlice vode
  •     200 ml vrhnja za šlag
  •     200 g tamne čokolade za kuhanje

Priprema:

Pomiješajte želatinu s hladnom vodom. Ostavite bubriti 10 minuta. Pažljivo ju zagrijte nekoliko sekundi (6-8") u mikrovalnoj pećnici dok se potpuno ne otopi. U zagrijanom vrhnju za šlag miješajući otopite najseckanu čokoladu.

Umiješajte otopljenu želatinu. Pričekajte koji trenutak da se glazura ohladi (oko 37°C), a zatim ju prelijte preko torte ili kolača. (P.S. za brže hlađenje miješajte pjenjačom.)

Savjet:

Tortu koju dekorirate stavite na metalnu rešetku, a glazura koja se iscijedi može se opet upotrijebiti dok je tekuća. Prije dekoriranja poželjno je tortu lijepo zagladiti. Ova količina je dovoljna za tortu promjera 28-30 cm.

Posluživanje:

Desert ohladite da se glazura stisne. Prije rezanja, stavite nož u vrč s vrućom vodom, obrišite ga, pa zarežite. Za svaki rez ponovo umočite nož i obrišite. Mala tajna: Čokoladna glazura je savršena i nakon dužeg stajanja na sobnoj temperaturi. Nisam još isprobala, ali mislim da se uz dodatak do 2 instant želatine, može postići izgled Mirror Glaze... javim dojmove :)
Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar