nedjelja, 8. svibnja 2016.


Original recept sa mjerama na kašike!Najljepši klasik među tortama!
Sastojci
Kora

  • 12 belanaca
  • 12 kasika secera
  • 250 gr pecnih mlevenih lesnika
  • 15 gr kakao

Prvi fil
  • 6 zumanca
  • 6 kasika secera
  • 2 kasike brasna
  • 2 kasike gustina
  • 2 vanil secera
  • 500 ml mleko
Drugi fil

  • 6 zumanaca
  • 6 kasika secera
  • 4 stangle cokolade
  • 200 gr maslaca
Gazura

  • 3 stangle cokolade
  • 3 kasike secera
  • 1 kasika maslaca
Priprema

Belanca i secer umutiti u cvrst sneg, dodati mlevene lesnike i kakao, kasikom lagano sve sjediniti, staviti u najvecu tepsiju i peci oko 30 min na 180 – 200 C. Pecenu koru iseci na 3 dela.
Prvi fil: Zumanca, secer, gustin, brasno i vanil secer pomesati sa malo mleka od onih 500 ml, ostalo mleko staviti da kuva, pa skuvati fil kao za puding.
Ohladiti.
Drugi fil: zumanca i secer penasto umutiti pa ih skuvati na pari, pred kraj dodati cokoladu kad se istopi skloniti sa pare fil, ohladiti, i u ohladjen dodati penasto umucen maslac.
Filovati kora – zuti fil – crni fil – kora – zuti – crni fil – kora – glazura
Posluživanje

Ja sam ovaj put pravila 3 odvojene kore, 4 belanca, 4 kasike secera, 80 gr lesnika i 5 gr kakao, a za glazuru napravila ganache od 200 ml slatke pavlake i 150 gr cokolade. Torta je divna, nema kome se ne svidja…


Next post →

0 komentari:

Objavi komentar