Sastojci:
- 250 g secera
- 1 kaf.soljica vode (0,75dl)
- 125 g margarina/maslaca
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g mlevenog keksa
- 80 g cokolade
- 1-2 kasicice mlevene kafe
Glazura:
- 100 g cokolade
- 3 kasike ulja
Priprema:
1.
Postupak je isti kao kad se priprema bajadera, znaci skuvati sirup od secera i malo vode, kuvati 3-4 minuta.
2.
Pomeriti sa ringle i dodati prvo margarin ili maslac, mesati dok se na rastopi.
3.
Zatim, dodati samlevene orahe i keks, cokoladu i kafu, sve fino izjednaciti.
4.
Kad se smesa ohladi, oblikovati male kuglice, i u svaku utisnuti cacakalicom otisak po sredini, da se dobije oblik zrna kafe.
5.
Dobro rashladiti, i spustati u glazuru od rastopljene cokolade, vaditi kasicicom, ponovo prevuci cackalicom otisak na istom mestu, i staviti na celofan dok se glazura ne stegne.
6.
Gotova zrna kafe poredjati u male papirnate korpice.
7.
Za glazuru rastopiti cokoladu sa malo ulja na tihoj vatri, mozda ce biti potrebno nesto vise cokolade, ovde je navedena samo osnovna mera za glazuru.
coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar