ponedjeljak, 25. travnja 2016.

 ODLICNO I KAO HLADNO I KAO TOPLO!!!

 

Sastojci:
 
  • 800 gr svinjskog mlevenog mesa
  • 3 kriske hleba
  • 2 kom crvene pecene paprike
  • 2 kom jaja
  • malo persuna
  • 1 glavica crnog luka


  • 1 kafena kasicica senfa
  • 150 gr kackavalja
  • 150 gr dimljene pecenice ili prsute
  • malo soli,bibera,belog luka

Priprema:
1.
Mleveno meso umesiti rukama sa ocedjenom sredinom od hleba (koje je prethodno bilo natopljeno u vodi),dodati jaja,sitno iseckan luk,senf,sitno seckanu papriku,dimljeno meso i zacine(so,biber,beli luk,persun i ostalo pozelji).Sve to dobro umesiti pa ostaviti u frizideru da malo odstoji(oko pola sata).
Zatim rastanjiti kao plocu na aluminijumskoj foliji debljine jednog prsta.
2.
Na blizi kraj ploce poredjati stapice kackavalja ceo red i pazljivo uz pomoc folije urolati kao rolat.
Premazati uljem i staviti u podmazan pleh u rernu da se pece.
3.
Peci oko 45 minuta na 220 stepeni i u toku pecenje nekoliko puta polivati sa saftom iz rerne.
http://www.coolinarika.com/

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar