utorak, 26. travnja 2016.



Sastojci:
  • 6 jabuka (moje su greni smit)
  • 150 gr šećera
  • 80 gr mlevenih oraha
za sirup:
  • 100 gr šećera
  • malo soka od limuna
  • 50 gr vode
i još:
  • 2-3 kašike karamela (domaćeg ili kupovnog)
  • 150 ml šlaga
Priprema:
1.
Jabuke oljuštiti i izdubiti (po želji ostaviti vrh) pa svaku uvaljati u šećer. Staviti ih u pleh preko papira za pečenje.

2.
Orah i ostatak šećera izmešati i puniti jabuke. Pokriti dobro folijom i peći na 200°C oko 30 minuta. Skinuti foliju i peći još 5 minuta da jabuke i orah dobiju boju. Pečene jabuke izvaditi na tacnu da se ohlade.
3.
Sipati u šerpicu vodu, dodati šećer i sok od limuna, pa prokuvati da se šećer skroz otopi i sirup zgusne. Preliti tufahije.

4.
Pre služenja tufahije ukrasiti šlagom i preliti karamelom koji treba malo zagrejati da se razredi. Karamel pravim brzinski po receptu od Aliki i ne može da omane!

Izvor: http://www.coolinarika.com/

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar