Sastojci:
- 6 jabuka (moje su greni smit)
- 150 gr šećera
- 80 gr mlevenih oraha
- 100 gr šećera
- malo soka od limuna
- 50 gr vode
- 2-3 kašike karamela (domaćeg ili kupovnog)
- 150 ml šlaga
1.
Jabuke oljuštiti i izdubiti (po želji ostaviti vrh) pa svaku uvaljati u šećer. Staviti ih u pleh preko papira za pečenje.
2.
Orah i ostatak šećera izmešati i puniti jabuke. Pokriti dobro folijom i peći na 200°C oko 30 minuta. Skinuti foliju i peći još 5 minuta da jabuke i orah dobiju boju. Pečene jabuke izvaditi na tacnu da se ohlade.
3.
Sipati u šerpicu vodu, dodati šećer i sok od limuna, pa prokuvati da se šećer skroz otopi i sirup zgusne. Preliti tufahije.
4.
Pre služenja tufahije ukrasiti šlagom i preliti karamelom koji treba malo zagrejati da se razredi. Karamel pravim brzinski po receptu od Aliki i ne može da omane!
Izvor: http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar