Sastojci:
Marinada:
- 3 mlada luka
- 4 manje tikvice
- 1žličica timijana
- 1 češnja češnjaka/ 1/2žličice suhi
- 1žličica origana
- 1/4žličice ljute paprike
- 1žličica soli/manje više po ukusu
- 1/2žličice papra/crni mljeveni
- 4žlice maslinovog ulja
Preljev:
200ml grčki/gusti jogurt
1 češnja češnjaka
sol po ukusu
Priprema:
Napravite marinadu: Na sitno nasjeckajte mladi luk.Stavite ga u posudu dodajte origano ,timijan,sol,papar ,ljutu papricicu,sitno nasjeckani cesnjak ili granule,malsinovo ulje. Narezite sitno tikvice pa ih stavite u marinadu ,njezno mijesajte tikvice da se obaviju marinadom.
Zagrijte Pecnicu na 200C. Slozite tikvice na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pecenje.Slozite ih u jednom redu .Pustite da se peku 25-30 min. U zdjelici pomijesajte jogurt sa malo soli i sitno nasjeckanim cesnjakom.Prelijte preko tikvica.
0 komentari:
Objavi komentar