nedjelja, 24. travnja 2016.



 

Sastojci:
Marinada:

  •     3 mlada luka
  •     4 manje tikvice
  •     1žličica timijana
  •     1 češnja češnjaka/ 1/2žličice suhi
  •     1žličica origana
  •     1/4žličice ljute paprike
  •     1žličica soli/manje više po ukusu
  •     1/2žličice papra/crni mljeveni
  •     4žlice maslinovog ulja

Preljev:

    200ml grčki/gusti jogurt
    1 češnja češnjaka
    sol po ukusu

Priprema:

Napravite marinadu: Na sitno nasjeckajte mladi luk.Stavite ga u posudu dodajte origano ,timijan,sol,papar ,ljutu papricicu,sitno nasjeckani cesnjak ili granule,malsinovo ulje. Narezite sitno tikvice pa ih stavite u marinadu ,njezno mijesajte tikvice da se obaviju marinadom.

Zagrijte Pecnicu na 200C. Slozite tikvice na protvan na koji ste prije toga stavili papir za pecenje.Slozite ih u jednom redu .Pustite da se peku 25-30 min. U zdjelici pomijesajte jogurt sa malo soli i sitno nasjeckanim cesnjakom.Prelijte preko tikvica.


Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar