ponedjeljak, 25. travnja 2016.



Sastojci:

  • -120 ml mlijeka
  • -60 g maslaca
  • -165 g brašna
  • -6 g praška za pecivo
  • -165 g šećera
  • -3 jaja (sobne temperature)
  • -1 žličica ekstrakta vanilije
  • -1 neprskani limun ili naranča (naribana korica)
  • -prstohvat soli
Priprema:

Stavite mlijeko i maslac u lončić pa zagrijavajte dok se maslac ne otopi.

Maknite s vatre.

Brašno pomiješajte i prosijte s praškom za pecivo i malo soli.

Koricu limuna ili naranče sitno naribajte i pomiješajte sa šećerom.

Po originalnom receptu ide bijeli šećer, ja sam koristila integralni smeđi šećer, zato je kolač smeđe boje, inače bi bio bijel.

Stavite jaja u zdjelu za mućenje i mutite mikserom oko 1 minutu.

Dodajte zatim postepeno šećer s koricom limuna/naranče.

Nastavite mutiti još 10-ak minuta, dok se smjesa otprilike ne utrostruči, svijetla je i pjenasta.

Dodajte prosijano brašno u tri navrata miješajući ručnom pjenjačom ili spatulom pokretima od gore prema dolje.

Zagrijte ponovno mlijeko s maslacem skoro do točke vrenja.

Dodajte ga iz dva puta u tijesto miješajući ponovno pjenjačom ili spatulom.

Uspite tijesto u namašten i pobrašnjen kalup promjera 20-22 cm (ili duguljasti kalup kao ja),

pecite kolač u pećnici zagrijanoj na 175°C, 25-30 minuta.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar