petak, 29. travnja 2016.

KNEDLE OD GRIZA ZA 10 MINUTA
Knedle od griza daju poseban ukus domaćoj juhi. Domaća kokošija juha baš dobro paše uz njih. Za promenu probajte i vi …
Sastojci:

Potrebno je:
  • 1 komad belanaca
  • 3 supene kašike kukuruznog griza
  • 1/2 supene kašike dodatak jelima “Vegeta”
  • 1/2 vezica sitno isjeckanog peršuna


Priprema:
1.
Bjelance umutiti sve dok ne postane pjenasto.
2.
Dodati ostale sastijke i nastaviti mešanjem sve dok se smjesa ne izjednaci.
Malom kašikom vaditi knedle i jednu po jednu staviti u vrelu juhu koju smo skinuli s vatre. Potom nastaviti sa kucanjem u tihoj vatri. Polako okrenuti knedle na drugu stranu.


Knedle u juhi kuvati jos 10 minuta na tihoj vatri povremeno lagano mesajuci juhu.
Posluživanje
Persun u knedle daje poseban ukus, sarenkast i ljepi izgled. Ko ne voli persun, moze i bes persuna.
U smjesu sa knedle ne stavljamo zumance, jer se knedle mogu raspasti prilikom kuvanja.

Tagged:

0 komentari:

Objavi komentar