KNEDLE OD GRIZA ZA 10 MINUTA
Knedle od griza daju poseban ukus domaćoj juhi. Domaća kokošija juha baš dobro paše uz njih. Za promenu probajte i vi …
Sastojci:
Potrebno je:
Priprema:
1.
Bjelance umutiti sve dok ne postane pjenasto.
2.
Dodati ostale sastijke i nastaviti mešanjem sve dok se smjesa ne izjednaci.
Malom kašikom vaditi knedle i jednu po jednu staviti u vrelu juhu koju smo skinuli s vatre. Potom nastaviti sa kucanjem u tihoj vatri. Polako okrenuti knedle na drugu stranu.
Knedle u juhi kuvati jos 10 minuta na tihoj vatri povremeno lagano mesajuci juhu.
Posluživanje
Persun u knedle daje poseban ukus, sarenkast i ljepi izgled. Ko ne voli persun, moze i bes persuna.
U smjesu sa knedle ne stavljamo zumance, jer se knedle mogu raspasti prilikom kuvanja.
Knedle od griza daju poseban ukus domaćoj juhi. Domaća kokošija juha baš dobro paše uz njih. Za promenu probajte i vi …
Sastojci:
Potrebno je:
- 1 komad belanaca
- 3 supene kašike kukuruznog griza
- 1/2 supene kašike dodatak jelima “Vegeta”
- 1/2 vezica sitno isjeckanog peršuna
Priprema:
1.
Bjelance umutiti sve dok ne postane pjenasto.
2.
Dodati ostale sastijke i nastaviti mešanjem sve dok se smjesa ne izjednaci.
Malom kašikom vaditi knedle i jednu po jednu staviti u vrelu juhu koju smo skinuli s vatre. Potom nastaviti sa kucanjem u tihoj vatri. Polako okrenuti knedle na drugu stranu.
Knedle u juhi kuvati jos 10 minuta na tihoj vatri povremeno lagano mesajuci juhu.
Posluživanje
Persun u knedle daje poseban ukus, sarenkast i ljepi izgled. Ko ne voli persun, moze i bes persuna.
U smjesu sa knedle ne stavljamo zumance, jer se knedle mogu raspasti prilikom kuvanja.
0 komentari:
Objavi komentar