
TIJESTO:
- 25 dag margarina
- 25 dag šećera
- 50 dag brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 jaje
- Prstohvat soli
PRIPREMA:
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, šećer i sol, izmrviti margarin, dodati jaje i tvrdo zamijesiti tijesto.
Tijesto popoloviti i ostaviti u hladnjak 1 sat, odmah pripremati nadjev.
1.NADJEV OD MAKA:
- 50 dag maka mljevenog
- 5 dl mlijeka
- 20 dag šećera
- 1 žlica cimeta
- 10 dag gustina
- 2 jaja
- 5 žlica ulja
PRIPREMA:
Zagrijati mlijeko sa šećerom i cimetom do ključanja, dodati gustin pomiješan s makom. Lagano kuhati od 8 do 10 minuta da smjesa bude čvrsta.
Dodati umućene žumanjke i ulje, maknuti s vatre da se hladi. U čvrsti snijeg umutiti bjelanjke i u ohlađenu kremu umiješati da bude glatka.
2.NADJEV OD SIRA:
- 2,5dl mlijeka
- 30dag šećera
- 1 limun
- 5 dag margarina
- 3 jaja
- 5 žlica gustina
- 50 dag svježeg kravljeg sira
PRIPREMA:
1 tijesto razvaljati veličine lima, lim namastiti i posuti brašnom, staviti tijesto pa premazati nadjevom od maka, zatim nadjevom od sira pa drugo tijesto izmrviti preko kreme.
Peći kolač na 180 stupnjeva oko 40 minuta. Ohlađeni kolač posuti šećerom u prahu.
0 komentari:
Objavi komentar